Практика зовнішнього втручання

Те, що ми спостерігаємо сьогодні з заявами УП, для України не вперше

У суспільстві заклики журналістів УП з вимогою не надавати транш МВФ і безвізовий режим  для України - викликало гостре обговорення.

Власне, для нашої країни заклики до зовнішнього втручання з метою врегулювати  внутрішньо-політичне життя  є далеко не першими.

Пригадайте Майдан, коли лунали постійні заклики з вимогою до ЄС ввести санкції проти Януковича і Ко. Європа не поспішала і нав'язувала нам свій варіант врегулювання конфлікту. а саме політичний.

Тобто, коли на дворі лунають вибухи і сутички між "Беркутом" і протестувальниками, а у кабінеті відбувається рукопотискання опозиції й Януковича, котрі домовились про перемир'я.

Пригадайте Донбас і заклики до Путіна ввести свої війська, щоб вплинути на ситуацію у регіоні. У підсумку отримали війну. яка триває вже два роки і повністю спустошила регіон.

Власне, будь-які заклики до зовнішнього тиску чи втручання свідчать про недієздатність суспільства впливати на політичні процеси у своїй країні.

Свідчить також про те, що політичні партії, навіть, парламенські та громадські організації перетворились на маргіналів або "кишенькових" для влади.

Вони не можуть виконувати свою посередницьку функцію, тобто збирати інформацію від електорату і реалізовувати ці ідеї на практиці.

Як для іміджу країни, яка хоче виглядати презентабельно в очах світової спільноти - подібні заклики є вкрай негативними.

Потрібно порядок у країні наводити самим українцям і шукати ефективні методи впливу на політичні процеси та владу. Тоді нас поважатимуть у світі.