Ми маємо звільнити заручників зараз!

Москва і іх маріонетки тримають заручників як елемент торгу для пом'якшення санкцій

Про мобілізацію наших зусиль по звільненню заручників говорили сьогодні з усіма украінськими послами, що з'іхалися до Києва на традиційну нараду.

В ОРДЛО залишається 107 заручників, в російських тюрмах 9 політв'язнів. І в особливий кейс ми виносимо десятки кримських татар, активістів кримськотатарського народу, серед яких і пан Умеров, і яких сьогодні мордують окупанти.

Звернулася до всіх украінських послів з наступним : ми маємо подвоіти наші спільні зусилля задля звільнення заручників.

Це неправильно, що в світі знають тільки одне прізвище і вважають прогресом у виконанні мінських угод звільнення трьох украінців, яких Москва випустила в травні - червні, намагаючись таким чином пом'якшити санкціі.

Це неприпустимо, що зараз Москва і іх маріонетки тримають заручників як елемент торгу для пом'якшення санкцій , і планують витягти цей козир наприкінці року, під час чергових дебатів по санкціям.

Ми маємо звільнити заручників зараз! Ми проти шантажу Украіни заручниками заради амністіі і інших речей.

Це неприпустимо, що наші партнери в світі наголошують на пріорітетності політичного блоку мінських угод, при цьому сорм'язливо замовчують гуманітарний блок! Ми наполягаємо на пріорітетності і першочерговості безпекового і гуманітарного блоку.

Домовилися, що наші посольства активізують інформаційну і роз'яснювальну роботу, аби в усьому світі знали прізвища всіх украінських заручників і вимагали від Москви іх звільнення.

Говорили про необхідність залучення до пошуку заручників і іх звільнення місіі МКЧХ.

Про посилення тиску урядів всіх краін на РФ з метою звільнення заручників.

Поінформувала послів про інші аспекти роботи мінських груп.

Взяла участь в роботі двох секцій - присвячені мінському процесу і роботі ВР, в якій також виступили наш спікер А. Парубій і керівництво комітетів закордонних справ та євроінтенраціі, Г. Гопко та М. Іонова.

Джерело