Мильна бульбашка «Повітряного експресу»

Олександр Ногачевський
8 вересня, 2016 четвер
11:49

Як В.Каськів завалив переговори президента в Китаї по отриманню нового кредиту

Саміт в Китаї пройшов.  Для когось він вдало, для когось очікувано погано. Весь інтернет обсмоктує зустріч Обами та Путіна і всі якось тихо обходять питання відмови Китаю у наступному кредиті для України.

Фіаско нашого Президента і його команди у тому, що у нього повне роздвоєння особистості - одна його особистість - «публічна» робить красиві заяви та картинки для громадськості і більше навіть для кредиторів, а друга його особистість - «договорняк» пробує всюди заробити.

Тому оточення радників та аналітиків щоразу розгублюються і не знають, яку інформацію на ту чи іншу зустріч йому готувати? Чи ту, де він «заробить», чи ту, де він «отримає».

Через те, що його оточення постійно плутає зміст цих синонімів (більшість з них журналісти високоосвічені), а наш гарант не може їм чесно сказати, яка і де різниця, тому і отримує недостовірну та неповну інформацію перед такими важливими зустрічами та подіями.

Чи знає оточення та уряд гаранта про все, що відбувається з китайськими кредитами?

Звичайно, інформації тільки у відкритих джерелах пре достатньо. Чи є підставою АП, уряду та близького оточення те, що гарант так в черговий раз так опустився і невдало висвітився в на міжнародному рівні? Звичайно, більше того – це «підстава» спланована.

На фоні відмови МВФ у липні поточного року у черговому транші із-за корупції в ГПУ та судовій системі України та «видимість» реформ, відмова Китаю вже є таким серйозним дзвіночком для, щоб дати зрозуміти сьогоднішньому уряду, що їх справи кепські і пора на вихід.

Чи зроблять висновки в АП, уряді? Навряд чи, тому що «дерибан» так званих «китайських коштів» продовжувався вже «реформаторським» урядом Яценюка. Але все по порядку.

Китай завжди був зацікавлений у тому, щоб кудись інвестувати в Україні, як і більшість грошовитих країн. Тому щоро вірить у всі байки, які підкріплені державними гарантіями.

Що мав би знати наш гарант перед поїздкою до Китаю?

Прості речі: скільки і ким бралися кредити у Китаю? Ким і як кралися? Яка історія реалізації проектів китайських кредитів і що робиться урядом для виправлення ситуації та їхати підготовленим.

Візьмемо хоча б останній кредит КНР Україні або:

Що знав Президент Китаю і що мав би знати наш Президент особисто?

Генеральною прокуратурою України та Національною поліцією України розслідуються кримінальні провадження №12015100000000064 та №1201400000000034 за фактами скоєння особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Розкрадання коштів), ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 Кримінального кодексу України (Відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом) посадовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (керівник – Каськів Владислав Володимирович).

У ході розслідування кримінального провадження встановлено наступні факти.

05.07.2011 між Експортно-Імпортним банком Китаю (The Export-Import Bank of China (China Exim Bank) та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України у особі Державного підприємства "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону" (код за ЄДРПОУ: 37635024) укладено кредитний договір № BLA201123 для кредитування Національного проекту з будівництва залізничного пасажирського сполучення між залізничною станцією «Київ – Пасажирський» (м. Київ) та міжнародним аеропортом "Бориспіль» (м. Бориспіль, Київська область) на суму $372 313 538 долл. США.

У ході реалізації проекту будівництва між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України у особі його структурного підприємства - Державного підприємства "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та Китайська Національна Корпорація Машинної Індустрії та Генеральних Підрядів (СМСЕС) China National Machienery Industry Comlete Engineering Corporation (генеральний директор Сунь Бай) підписано договір № СMCECC01HT 022WQ будівельного підряду на суму $372 313 538 долл. США.

У період часу 2012-2014 років на рахунок Державного підприємства "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" перераховано кредитні кошти, що належать Експортно-Імпортному банку Китаю (The Export - Import Bank of China) у сумі $42 159 875,76 доларів США (346 566 762 грн.)

У ході реалізації проекту з будівництва залізничного пасажирського сполучення між залізно-дорожньою станцією «Київ – Пасажирський» (м. Київ) та міжнародним аеропортом "Бориспіль» (м. Бориспіль, Київська область) Державним підприємством "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" заплановані роботи не виконані.

Внаслідок злочинної змови керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Каськіва Владислава Володимировича та підлеглого йому директора Державного підприємства Дьяченка Геннадія Володимировича та за допомогою адвоката Степанова О. та інших адвокатів, було вчинено злочини з розкрадання коштів на суму $10 447 334 доларів США.

Злочини було вчинено у наступний спосіб:

- придбання у 2014 році земельних ділянок загальною площею 7,7314 га у спосіб, який не передбачений законодавством України та за цінами, які вище від середньо регіональних на суму $3 965 517 доларів США (46 000 000 грн. ).

- перерахування грошових коштів у сумі $4 966 666 доларів США (81 950 000 грн.) на рахунок підприємства ТОВ «Фінансова компанія «Сапфір фінанс», що має ознаки фіктивності з їх незаконним переведенням з безготівкової форми у готівку і подальшого присвоєння.

- розміщення упродовж грудня місяця 2014 року на депозитному рахунку коштів у сумі $1 515 151 доларів США (25 000 000 грн.) у фінансовій установі ПАТ «Профін Банк» (Національним банком України віднесено до категорії неплатоспроможних), подальшого вчинення легалізації (відмивання) коштів здобутих злочинним шляхом, незаконним переведенням з безготівкової форми у готівку і подальшого присвоєння.

Причетні до вчинення злочинів колишні державні службовці Каськів В.В. та Дьяченко Г.В. переховуються від правоохоронних органів за межами України та перебувають у розшуку.

Адвокати, які створювали ці схеми у більшості спокійно розгулюють по Києву і судяться в інтересах Каськіва за вкрадене з державою Україна, заносять хабарі прокурам та мєнтам та «вирішують» справи Каськіва В. та його оточення.

НІ ОДНІЄЇ КОПІЙКИ в державу не повернуто і не буде повернуто.

Маючи «своїх» Генерального прокурора, Голову АП, Голову СБУ та купу радників і посла у КНР, пан Президент мав би мати і ту інформацію,

Що у травні-червні цього року декілька організацій Китаю і США отримали відповідні листи:

  • OFAC – США;
  • ФБР – США;
  • Генеральний прокурор Верховної народної прокуратури Китайської народної республіки;
  • Комісія з регулювання банківської діяльності Китайської народної республіки;
  • Народний банк Китайської народної республіки;
  • Експортно-Імпортний банк Китаю.

Більше того, як і перед зустріччю з МВФ, так і перед зустріччю з КНР, наш гарант мав би бути поінформований своїм оточенням, що йдеться у тих листах, які схеми Фірташа, Льовочкіна та їх посіпак там описуються і бути готовим відповісти за свою бездіяльність чи показати план дій своєї «антикорупційної» діяльності та реформ.

Два рази на одні граблі. Після відмови у фінансування у липні цього року, зразу почалася «бурна діяльність» в ГПУ – одного кума поміняли на іншого;

Що відбулося після поїздки на саміт у КНР? Зразу заарештували адвоката Каськіва по справі «Повітряний експрес» - а чому не раніше???? Справі вже більш як 2,5 роки.

Що далі?

  • Екстрадиції Каськіва не дочекаємось, тому що ні ГПУ не підготовить якісно документі і всі там, хто контролює посіпаку у Панамі розуміють, що відпустити Каськіва в обійми Луценка, то той ще раз його чимось обдарує (раніше пан Луценко дарував «Владіку» подарунки на день народження у вигляді зброї).
  • Також і гарант не зацікавлений у прямих діях проти своїх партнерів, тому що у далекому 2014 році у Відні, коли підписувався ним «договорняк» з Фірташем і Льовочкіним про розподіл України і беручи гроші у них, пан Президент пам’ятає, що Каськів дуже добре там прислуговував і подавав каву. А хороший сервіс запам’ятовується.
  • Можливо, як «людина слова», прийдеться когось обманути: або кредиторів, створюючи картинки «бурної антикорупційної діяльності», або партнерів, домовившись з ними про «жертву».
Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
12:07
схема
РФ примусово вивозить українців з узбережжя Дніпра на окупованій Херсонщині: розповідають партизани
12:00
OPINION
Андрій Бондар
"Чорні півні" та "чорні лебеді" Росії
11:53
На Донеччині через російські обстріли за добу постраждали 4 людини
11:43
Оновлено
Українські спецслужби атакували об'єкти у 8 областях РФ: пошкоджено енергетику
11:39
Оновлено
Вбивство поліцейського на Вінниччині людьми в камуфляжі: є імена підозрюваних та відео з бодікамери
11:27
Ту-22М3
Британська розвідка проаналізувала збиття стратегічного бомбардувальника РФ Ту-22М3
11:20
Оновлено
ППО
Під час повітряної тривоги на Дніпропетровщині та у Херсоні пролунали вибухи
11:15
Шахтарі
На Донеччині понад 130 шахтарів були заблоковані під землею через обстріл РФ: ситуація в енергосистемі станом на 20 квітня
11:02
Сергій Курченко
У США бізнесмена засудили на 6 років за порушення санкцій: він визнав, що торгував з українським олігархом Курченком
11:01
Вовчанськ обстріл
Росія зранку вдарила по багатоповерхівці у Вовчанську: є загиблий та постраждала
10:31
Одесит, дружина і син якого загинули через російський удар, зустрівся зі спікером Конгресу США
10:30
Казино
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор
10:23
Ексклюзив
Боєць ЗСУ Ієвлєв прокоментував заяви про контрнаступ у 2025 році
10:17
Олаф Шольц
Близькі до РФ країни мають сумніви в доцільності війни в Україні, - Шольц
10:12
ДТП у Запоріжжі 20 квітня
У Запоріжжі вночі сталася ДТП: загинули 2 людей, є постраждалі
10:08
OPINION
Михайло Гончар
Найправильнішою політикою санкцій є нищення російських НПЗ
10:02
Олександр Сирський та Майкл Віггерс Хільдгаард
Сирський зустрівся в Києві з новопризначеним командувачем оборони Данії
09:54
Ексклюзив
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
Журналістам заборонено було знімати Херсон та область, - медійник Нікітенко про відсторонення Гуменюк
09:48
Херсонщина
РФ увечері 19 квітня обстріляла селище Антонівка на Херсонщині: загинула жінка
09:39
Оновлено
обстріл, ППО
Українська ППО знищила дві ракети Х-59/Х-69 та чотири розвідувальні БПЛА
09:32
окупанти Маріуполь
Партизани переслідують та ліквідовують військових 568-го зенітного ракетного полку РФ, який обстрілює житлові райони Харкова
09:30
Діти, евакуація
Через російську агресію в Україні загинули щонайменше 545 дітей, 1298 отримали поранення
09:14
фейк, розсилка
"У Слов'янську ліквідовано французьких найманців": черговий фейк РФ
09:06
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
09:03
Огляд
Як вийти з бідності, почати заробляти гроші та процвітати - 5 книг про маленькі справи для великого успіху
08:34
Судан
У Судані близько 800 тис. людей перебувають у "надзвичайній і безпосередній небезпеці", - ООН
08:14
Державний секретар США Блінкен з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу
Bloomberg: Ізраїль просить у США надати більше зброї
08:05
порт
У Фінляндії виявили компанію портового оператора, яка наполовину належить росіянам
08:03
OPINION
Тарас Загородній
Треба ставити США перед вибором
07:45
ЗРК Patriot
Німеччина розглядає можливість закупівлі чотирьох додаткових систем ППО Patriot вартістю $1,3 млрд, - Bloomberg
07:40
Ексклюзив
На фото: Мітинг родичів полонених і зниклих безвісти 13.04.24
Проходять пекло на землі: як в Україні родичі розшукують безвісти зниклих воїнів
07:29
Оновлено
ЗСУ
Росія за добу війни в Україні втратила 8 танків, 20 артсистем і 750 військових, - Генштаб
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
Більше новин