Дебати у США: Гілларі vs. Трамп

Найбільш гарячим і, напевно, тривожним для нас виявився зовнішньополітичний блок

Якщо серйозно та відсторонено про американські дебати, то Трамп розчарував. Помилка, якої припустилась команда Дональда полягає в тому, що вони спробували грати на полі Гілларі, і не фокусувались на тих моментах, які приносили йому бонуси всю кампанію.

Простіше кажучи, Трамп більшість часу намагався бути не «рубахою парнем» і фріком, а зображав мудрьоного експерта, який впирав виключно на ненависть до бюрократії, що виглядало як мінімум не дуже природньо. Без перцю.

Без традиційного для себе сексизму та шквалу образ і вигуками «Неправда!» Трамп виглядав, наче стерилізований Жириновський.

У свою чергу, команда Гілларі була краще підготована, і явно очікувала ударів нижче поясу в стилі типового Трампа, яких по суті так і не дочекалась. При цьому така підготовка теж зіграла і їй в мінус, оскільки інколи вона сама спускалась до ризикованого рівня риторики. Не те, щоб в стилі Трампа, ні, але ковзала на грані, що навряд пішло як бонус в її карму та рейтинг.

Найбільш гарячим і, напевно, тривожним для нас виявився зовнішньополітичний блок. Тривожним, бо Україну згадали лише дотично, сфокусувавшись на Близькому Сході та Росії.

Трамп більше прикладався до політики Гілларі на посаді Держсекретаря, натомість проявивши повний «протяг» у ядерному блоці, чим скористалась Клінтон, яка вчасно опонувала Дональду, заявививши, що Трамп - це «людина, яку може спровокувати твіт» і тому його «не можна допускати до ядерної кнопки».

Тим не менше, здається, Гілларі в першому раунді дебатів все ж перемогла, показавши команді Трампа, що готова стійко стримувати атаки Дональда з приводу проблемного листування. Але й Трамп всього не показав, скоріш за все, залишивши козирі на подальші раунди.

Наступний раунд 9 жовтня. Далі буде…

Джерело