Не спасували перед озброєним злочинцем

Безкомпромісні та сміливі дії поліцейських коштували їм життя

Тут у першому сюжеті програми Поліцейська хвиля на каналі espreso.tv - відео з камери патрульного Кутушева з Патрульна поліція Дніпра. Його напарниця Макаренко не увімкнула свою камеру. Так буває.

Кутушева мало би насторожити вперте небажання Пугачова оформляти постанову про адмінпорушення і його апеляція до статусу учасника АТО із демонстрацією поранення. Це могло свідчити про наявність зброї.

А патрульна Макаренко, на жаль, відволікалася на розмову зі сторонньою людиною.

Але вони, хоч і опинилися у тактично невигідному становищі, проте загалом не спасували перед нахабним і озброєним злочинцем, який хотів втекти, бо знав, що перебуває у розшуку.

Безкомпромісні та сміливі дії поліцейських коштували їм життя. Хай земля їм буде пухом.

P.S. Бронежилетів на них не було, бо інструкція вимагає їх обов'язкове носіння у темну пору доби, у світлу - тільки за командою командира у разі загострення оперативної ситуації. Можливо, цю норму переглянуть за наслідками розслідування

P.P.S - Сподіваюся всі розуміють, що повну версію відео оприлюднювати не можна з огляду, передусім, на етично-моральні причини: на ньому зафіксовано передсмертну агонію стікаючого кров'ю патрульного Кутушева, який зміг підвестися на ноги, сісти у машину і там помер.

І ще... Прошу, не будуйте ніяких конспірологічних теорій змов. Їх тут немає. Якщо є питання - готовий відповісти.


 

 

Джерело