Як люди реагують на події

Я не знаю, що потрібно зробити, щоб навчити людей думати, але без цього - ніяк...

Обговорення провокативної теми про ІТ-шників виявило те, про що я говорю постійно.
 
Люди не в змозі зрозуміти, що саме є причиною проблеми, а почали срач навколо їх заробітної плати, яка набагато вища за середню в країні.
 
"Рай" для конкретних працівників ІТ-галузі миттєво закінчиться у разі внесення змін до податкового кодексу з виключенням цього виду діяльності з переліку.
 
Бо реально – це така ж сама схема з СПД, яку практикували великі підприємства для ухилення від сплати податків на зарплату. І азірови це миттєво виправили. До речі, звичайні інженери працюють за зарплату, а не оформлені як СПД.
 
І, наразі, ключове - в обговоренні ЖОДНОГО разу не з’явилась головна причина - відношення влади до тих, хто дійсно є золотим запасом країни - її мізки і до інших, хто реально бажає змін. Нажаль.
 
Люди, вмикайте думалки, дивіться у корінь проблем. Я не знаю, що потрібно зробити, щоб навчити людей думати, але без цього - ніяк...
Додав:
 
... і ще раз було продемонстровано, як люди реагують на події. Суто емоційно. І так у переважній більшості випадків. Їх навчили так реагувати. Тобто, спочатку подумати, а потім зробити висновок і відповісти - це вже вааащє. Вищий пілотаж.
 
Чи добре це, чи погано? Це факт, який потрібно брати до уваги.
У будь-який момент люди, які керують державою за допомогою "ЗМІ" і проплачених блохєрів, можуть сформувати потрібну їм "суспільну думку".
 
До речі, термін "ЗМІ" - це маніпуляція за замовченням. Правильний термін - "засоби масової КОМУНІКАЦІЇ". А "змі" - це просто корм для бидла і засіб зомбування.
 
Соцмережі дають можливість інтерактиву, але ж люди, які керують процесом, вже створили в цьому просторі своїх "лідеров суспільної думки", по типу панамарєй.
 
Все одне, це краще за бидлодебіловізор, паперову пресу і неінтерактивні сайти.