Львівській облрада не зрадила своїм традиціям "любити" губернаторів Януковича

Серед депутатів Львівської обласної ради не знайшлося достатньо охочих добитися звільнення нового губернатора Олега Сала

За недовіру голові Львівської ОДА проголосували лише 72 депутата облради, передають “Варіанти”

У таємному голосуванні взяв участь 81 депутат, п'ятеро проголосувало “проти", один утримався, 35 бюлетенів погасили.

Тепер рішення облради скеровується Президенту України Віктору Януковичу, але президент за законом не зобов'язаний приймати рішення про відставку Сала. Якби рішення набрало не просту, а абсолютну більшість (78 депутатів), то Янукович був би зобов'язаний звільнити губернатора.


Питання про відставку Сала було внесено першим у порядок денний сьогоднішньої сесії. Самого губернатора у Львівській облраді під час голосування не було,  він перебуває у відрядженні.
Нагадаємо, Сало був призначений головою Львівської ОДА 31 жовтня 2013 року, замінивши в цьому кріслі Віктора Шевчука. Це призначення викликало неабияке обурення львівської громади, оскільки Сало попсував свою репутацію ще під час президентських виборів 2004 року через небезпідставні звинувачення у фальсифікаціях. Після перемоги Помаранчевої революції проти сала було порушено кримінальну справу і він мусив переховуватись, але згодом звинувачення було знято.

Також нагадаємо, Львівська облрада, де більшість має партія “Свобода”, раніше намагалася висловити недовіру і попереднім очільникам області Вікторові Шемчуку, Михайлу Костюку,  та Василю Горбалю, але абсолютної більшості голосів набрати не могла.