"Нафтогаз" відмовився від газпромівського газу до найближчих холодів

"Нафтогаз України" припинив відбирати газ "Газпрому" до кінця цього року

Київ принив державні закупілві російського газу. З п'ятниці НАК “Нафтогаз України” перестала відбирати газ “Газпрому” доки монополіст не піде на реконструкцію боргу України за серпень.

Про це повідомляє “Коммерсанъ-Украина” з посиланням на власні джерела.

Жодна із сторін офіційно не коментує цю ситуацію. За данними видання “Нафтогаз” не планує купувати у росіян паливо до кінця року, а буде використовувати запаси власних підземних сховищ. Але сильні холода можуть змінити цю ситуацію.

Єдиний постачальник, який планує ввозити російський газ в Україну - Ostchem Дмитра Фірташа.

Як повідомлялося раніше, заступник директора “Центрально диспечерного управління паливно-енергетичного комплексу” Росії Микола Орлов заявляв УНІАН, що Україна припинила відвантаження природнього газу російського “Газпрому”.

"Ми - технічна організація, яка здійснює підрахунок поставок, інформацію ми одержуємо від "Газпрому", так у відомостях відвантаження газу напроти України стоять нулі, це означає, що газ Україною не купується", - сказав Орлов.

Також минулого тижня віце-прем'єр Юрій Бойко попереджав, що “Нафтогаз України” планує звести до мінімуму закупівлі російського газу через “формальний підхід” “Газпрому” до проблеми боргів Києва за паливо.