Опозиція погодилась повернути Тимошенко до тюрми після лікування

Опозиція внесла новий законопроект, згідно з яким після лікування в Німеччині Тимошенко повернеться до української тюрми.

Поданий народним депутатом Іриною Луценко документ відповідає і іншим вимогам Партії Регіонів.

Як повідомляє «Комерсант-Україна», Луценко представила законопроект на початку засідання робочої групи. Партія регіонів відразу оголосила перерву з метою ознайомлення  з несподіваною пропозицією.

Зокрема вимогам регіоналів відповідає пункт о примусовому поверненні в’язня, який використовує лікування за кордоном не за призначенням. У випадку, якщо осуджений, покинувши країну, не лікується, залишає медичний заклад чи відмовляється від лікування, український суд припиняє тюремні канікули та повертає осудженого до тюрми. Втім закордонні юридичні механізми виконання такого судового рішення не прописані.

Втім опозиція наполягає на зарахуванні терміну лікування як тюремного строку, що може викликати незадоволення ПР. Після завершення лікування український суд має право відмінити чи замінити тюрму на менш суворий спосіб обмеження волі.

Норми закону не будуть застосовуватись до тих, хто осуджений за тяжкий чи дуже тяжкий насильницький злочин, злочинцям-рецидивістам та наркоторговцям.