Поки опозиція перейматиматься Тимошенко, Герега хутко підвищить тарифи на метро

В КМДА визначились, що проїзд у муніціпальному громадському транспорті складатиме 3 гривні. Відповідне рішення завтра має затвердити Київрада

Відповідно до проекту розпорядження, оприлюдненого сьогодні КМДА, тариф на одну поїздку в міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері чи міській електричці становитиме 3 гривні.

Це розпорядження набере чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, найближче засідання Київради, яку опозиція вважає нелегітимною, призначено на завтра, 13 листопада. Зазвичай нардепи від опозиції намагається завадити проведенню сесії столичної ради, термін повноважень якої сплив ще 2 червня. Проте завтра усі опозиційні парламентарі мають бути присутні в Верховній Раді, де планується голосування за законопроект, який дозволить Тимошенко лікуватися за кордоном.

Також нагадаємо, раніше у ЗМІ з'являлася інформація, що з 1 січня 2014 року у Києві запрацює нова система оплати проїзду в метро та громадському транспорті, згідно з якою квиток на одноразову поїздку в підземці буде коштувати 5 грн.

Поява такої інформації вилилась у акції протесту проти здорожчання тарифів на проїзд у громадському транспорті. Зокрема, відзначились активісти молодіжного крила партії «Батьківщина», які 9 жовтня принесли до будівлі КП «Київський Метрополітен» півтораметровий «жетон вартістю в 4 гривні», вирізаний з пінопласту.