Син Януковича хоче "відбілити" свій холдинг МАКО

Група компаній “МАКО” планує реконструктуризацію своїх активів

Група компаній “МАКО”, яка належить старшому сину президента України Олександру Януковичу, планує реконструктуризацію своїх активів.

Про це йдеться в повідомленні “МАКО” з посиланням на її акціонера.

Головною метою реконструктуризації є структурування активів, поліпшення корпоративного управління та підвищення інвестиційної привабливості групи.

"Реструктуризація дозволить підвищити рівень прозорості та відкритості інформації про активи та діяльності групи", - йдеться в повідомленні.

До проекту реструктуризації “МАКО” буде залучати міжнародні консалтингові компанії Pricewaterhouse Coopers та Ernst & Young. Вони були відібранні на тендері, в якому також брали участь Baker & McKenzie, Deloitte, KPMG і BDO.

“При проведенні реструктуризації планується впровадити кращі світові практики побудови та управління бізнесом. "МАКО " планує і надалі інформувати громадськість про основні заходи в рамках процесу корпоративної реструктуризації”, - зазначено в повідомленні.

У групу компаній "МАКО" входить 18 підприємств в Україні, Голландії та Швейцарії. Як повідомляла прес-служба компанії у лютому 2013 року сумарні активи холдигу становлять 1,7 млрд гривень.

Нагадаємо, 100 % акцій групи "МАКО" належить Олександру Януковичу, старшому синові президента України Віктора Януковича.

За даними рейтингу “Тендерних чемпіонів України”, який складав “Forbes Україна” у 2012 році, дружні Олександру Януковичу компанії отримали замовлень на тендерах більш ніж на 10 млрд грн.