Муніципальний дитячий театр перетворять на "Центр Сковороди"

Колишній керівник "Даху" готує кардинальні зміни у Дитячому муніципальному театрі

Троїцький зізнався, що хоче подолати недовіру колективу до нового, до творчих пошуків, повідомляє dt.ua. Він каже, що у трупі вже є люди, які готові до експериментів, але будуть залучати і нових творчих особистостей.

У планах Троїцького - перейменування Дитячого муніципального театру. Він хоче зробити його "Центром Сковороди", бо вважає, що нинішню повну назву неможливо вимовити. Репертуар планують зробити більш сучасним, хоча і залишаться класичні версії вистав.

"Виставу має дивитися сучасна дитина і це повинно бути цікаво", - підкреслив він.

Троїцький припустив, що поки ще дитячий театр невдовзі стане центром сучасної хореографії. Буде запущено ряд спільних проектів із Британською Радою в Україні та Французьким інститутом в Україні. Буде запрошено хореографів з Німеччини, Великобританії, Франції, Ізраїлю, Росії.

У рамках подальшого масштабного проекту Троїцький також бачить створення Центру нової опери. За словами художнього керівника, майбутній центр Сковороди може працювати з 8 ранку до 12 ночі. Стартові проекти в оновленому театрі Троїцький обіцяє у грудні, а основні зміни навесні 2014 року.