Чиновники Табачника відхрещуються від платного моніторингу в школах

Олександр Удод заявляє, що МОН не примушує купувати збірники завдань для проведення моніторингу

За повідомленням osvita.ua, директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Олександр Удод, який є виконавцем проведення моніторингу, заявив, що моніторинг не передбачає ніяких внесків від батьків за його проведення. Удод переконує, що МОН не вчиняло жодних дій в цьому напрямку, а збірники завдань розміщені у вільному доступі у мережі Інтернет.

Як відомо, контрольні роботи в українських школах традиційно проводяться на основі збірників, що отримують гриф МОН та реалізуються приватними підприємствами на книжковому ринку. Активну участь у розповсюджені різноманітних збірників серед учнів беруть відділи освіти на місцях, які мають адміністративний влив на школи. Про примусову реалізацію збірників завдань моніторингу якості середньої освіти повідомляють учителі та батьки з усіх регіонів країни.

За підрахунками голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілії Гриневич загальна сума батьківських витрат на проведення моніторингу якості освіти становитиме понад 37 млн. грн. “Оголошена МОН можливість видрукувати завдання та бланки з Інтернету також залишає без відповіді запитання: за які кошти має бути забезпечено придбання паперу, друк бланків відповідей та анкет, заправка картриджів?”, - вважає Гриневич.

Нагадаємо, що монніторинг освіти у загальноосвітніх школах розпочався вчора і продовжиться до 12 грудня 2013 року.