Ізраїль відклав будівельний бум у Палестині

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху розпорядився переглянути плани щодо розбудови поселень на Західному березі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху розпорядився переглянути плани щодо розбудови поселень на Західному березі після того, як палестинці пригрозили вийти з мирних переговорів.

"Цей крок не несе в собі користі для поселень. Навпаки, шкодить. Це безглуздий крок, як з юридичної, так і з практичної точки зору, дія, яка створює непотрібну конфронтацію з міжнародним співтовариством в той час, коли ми робимо зусилля для того, щоб переконати його поліпшити умови угоди з Іраном ", - наводить прес-служба уряду країни слова Нетаньяху.

Він також засудив міністра будівництва Урі Аріеля за публікацію тендерів з проектування нової забудови "без будь-якої попередньої координації ", що створило "непотрібну конфронтацію з міжнародним співтовариством в той момент, коли ми докладаємо зусиль, щоб переконати міжнародне співтовариство домогтися кращих умов угоди з Іраном " .

Нетаньяху втрутився після того, як глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас заявив, що переговори з Ізраїлем будуть перервані, якщо не уряд єврейської держави не скасує плановане будівництво.

На даний момент мирні переговори приносять Палестині чимало переваг. Наприклад, під час зустрічі з палестинським лідером Махмудом Аббасом тиждень тому держсекретар США Джон Керрі заявив, що Вашингтон виділить палестинській адміністрації $ 75 млн на створення додаткових робочих місць і розвиток інфраструктури. Ця фінансова допомога має підтримати палестинську громадськість у намірі продовжувати переговори з Ізраїлем.

Натомість палестинська сторона поки так і не узгодила жодних зобов’язань зі свого боку. Все, на що погоджуються палестинські лідери – це продовжувати вельми плідні для них „мирні переговори”.