Прокуратура відмінить і без того безперспективне рішення про недовіру Салу

Прокуратура Львівщини вимагає визнати рішення облради про недовіру губернатору Олегу Салу неправомірним

Відповідний позов внесено до Львівського окружного адміністративного суду.

Прокуратура вважає, що включення питання про недовіру до порядку денного сесії та голосування з цього питання було незаконним.

«Підставою стали допущені обласною радою порушення ст.19 Конституції України та законодавства про місцеве самоврядування в Україні й місцеві державні адміністрації», - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Також прокуратурою області заявлено клопотання про заборону підписання та оприлюднення рішення про висловлення недовіри до розгляду зазначеного позову у суді.

Нагадаэмо, 12 листопада Львівська облрада проголосувала за висловлення недовіри новопризначеному голові Львівської ОДА Олегу Салу. Це рішення в ході таємного голосування набрало 72 із 116 голосів. Опозиції не хватило шести голосів до абсолютної більшості, що примусило б президента Віктора Януковича відправити губернатора у відставку.

Як відомо, стаття 19 Конституції України визначає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.