Епопея з євроінтеграційними законами продовжиться наступного тижня

Верховна Рада розгляне всі євроінтеграційні законі на черговому сессійному тижні 19-22 листопада. Відповідні пункти вже внесені до проекту порядку денного.

Народні депутати планують обговорити та проголосувати законопроекти про прокуратуру, вибори та лікування ув'язнених за кордоном. Як повідомляє РБК-Україна, останній закон внесено у чотирьох варіантах.

Так, у вівторок депутати планують обсудити версії “закону Тимошенко” авторства позафракційних нардепыв Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської та Володимира Купчака, а також лідера фракції “Бітьківщина” Арсенія Яценюка. В той же час останній, компромісний, законопроект № 3599 в порядку денному відсутній. Саме він був підготовлений опозицією в ході засідань робочої групи.

За словами деяких “регіоналів,” імовірність позачергової сесії 15 листопада доволі низка. Так "регіонал" Володимир Олійник заявив, що жоден з законопроектів не готовий до голосування отже позачергову сесію скликати даремно. Однак інші джерела ЗМІ в Партії регіонів не виключають її проведення.

Скоріш за все за голосуванням за євроінтеграційні законопроекти знову спостерігатимуть представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Олександр Квасьнєвський. За словами нардепа Грігорія Немирі, євродипломати планують залишитись в Україні ще на тиждень чи півтора.