iPhone 5S зіпсував показники Apple

Чотири з п'яти проданих по всьому світу смартфонів працюють тепер на Android. Такі дані наводить компанія IDC у звіті по мобільному ринку за третій квартал поточного року.

Зміст
За підсумками третього кварталу частка операційної системи Android зросла на мобільному ринку до 81 %, що ще більше відірвало її від найближчого супериника в особі Apple iOS. Минулого року сумарна частка Android становила 74,9 %.

У IDC кажуть, що хоча частка iPhone за рік зросла на 25,6 %, зростання це виявилося меншим за зростання галузі загалом і це знизило частку Apple з 14,4 % до 12,9 %. Автори звіту також зазначають, що система Windows Phone вийшла на третє місце. Щоправда її ринкова частка становить лише 3,6 %, тоді як минулого року вона становила 2%. За рік продаж апаратів на базі Windows Phone зріс на 156%, причому 9 з 10 продаваних тут апаратів були зроблені компанією Nokia.

Також IDC відзначає, що продаж смартфонів загалом за рік зріс на 39,9 %, досягнувши в третьому кварталі цього року 261 млн. смартфонів. Одночасно з цим, середня ціна продаваного апарату скоротилася на 12,5 % і склала 317 доларів.

«Android і Windows phone продовжують нарощувати ринкові частки, і за підсумками третього кварталу можна говорити про успіх обох ОС, хоча в кількісному масштабі позиції цих розробок порівнювати не можна. Обидві платформи доступні на великій кількості пристроїв і обидві ОС поставляються одночасно як на дорогих, так і на дешевих пристроях, що дозволяє споживачам обрати рішення по своїй кишені», - зазначив аналітик IDC Рамон Ламас.

IDC відзначає, що відносно слабкі показники Apple можна пояснити очікуванням споживачів напередодні релізу iPhone 5S у вересні, який припадає на сам кінець звітного кварталу.