Триптих Бекона продано за рекордні $142 млн.

Триптих Френсіса Бекона «Три начерки до портрета Люсьєна Фрейда » був проданий на нью-йоркських торгах аукціонного дому Christie's за рекордну суму в 142,4 мільйона доларів

Торги тривали всього 6 хвилин, а ім'я нового власника не розголошується, повідомляє Lentа.ru.
Картина Бекона стала найдорожчим твором мистецтва, будь-коли проданим на аукціоні. 
До початку торгів картину розраховували продати за 85 мільйонів доларів. Проте, Bloomberg  висував припущення, що вартість полотна на аукціоні може досягти 95 мільйонів доларів.
Картина була написана Беконом в 1969 році в Лондонському Королівському коледжі мистецтв після того, як студія Бекона була знищена в результаті пожежі. На картині зображений британський художник Люсьєн Фрейд, який протягом майже 30 років був близьким другом Бекона і неодноразово йому позував.
Другий варіант триптиха з зображенням Фрейда, написаний в 1965 році, був у 2011 році проданий на аукціоні Sotheby's за 36,8 мільйона доларів. До цього найдорожчою квртиною Бекона, стала "Триптих" 1976, яка була придбана Романом Абрамовичем у 2006 році за 86 млн. доларів.
Нагадаємо, попередній рекорд належав картині із серії «Крик» норвезького художника Едварда Мунка, яка була продана за 119,9 мільйона доларів на аукціоні Sotheby's в травні 2012 року.