В Європі побачили посилення вибіркового правосуддя в Україні

В Україні посилюється вибіркове та політично мотивоване правосуддя вважає депутат Європарламенту.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявила депутат партії Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс.

“Я дуже розчарована рішенням українського парламенту не голосувати за закон, який уможливив би краще лікування Юлії Тимошенко. Я вважаю відсування вирішення цього питання справжньою політичною дурістю і провокацією на адресу Європейського Союзу”, - зазначила Гармс.

"Окрім того, - продовжила вона, - чотирьох депутатів, яких я частково знаю особисто, серед яких пан Немиря, викликали до генерального прокурора".

Крім того, Гармс додала, що, на її думку, ситуація в Укаїні з правосуддям значно погіршилася: “У мене складається враження, що, ймовірно, замість того, аби зійти зі шляху вибіркового та політично мотивованого правосуддя, цей напрямок знову посилюється. У випадку такого розвитку відповідальні за нього президент Янукович та український уряд змарнують можливості угоди про асоціацію.” 

Нагадаємо, напередодні вирішальних голосувань у європарламенті за євроінтеграційні законопроекти захиснику Юлії Тимошенко Сергію Власенку висунули офіційні звинувачення у побитті колишньої дружини у 2009 році, за що йому загрожує до трьох років ув'язнення. До того ж розгляд вказаних законопроектів було зірвано.

Сьогодні місія Кокса-Квасьнєвського мала підготувати остаточний звіт щодо України, який вочевидь був би негативним, проте на прохання української опозиції європейці встановили українській владі останній дедлайн - 19 листопада.