Ахметов почав завозити газ із Польші

Енергетичний холдинг Ріната Ахметова “ДТЕК” почав постачання природного газу з Польщі за контрактом з нафтогазовою компанією PGNiG. За листопад 2013 року компанія планує імпортувати до 50 млн куб. м.

Про це повідомив директор з комерційної діяльності "ДТЕК" Андрій Фаворов, пише “УНІАН”.

“Ми завершили тести по польському напрямку і почали повноцінні поставки. У поточному місяці компанія планує імпортувати до 50 млн куб м газу і приблизно аналогічний обсяг у наступному місяці” , - сказав журналістам Фаворов.

Також Андрій Фаворов повідомив, що компанія продовжить здійснювати поставки газу з території Угорщини в об'ємах до 50-100 млн кубів на місяц, якщо побачить в цьому економічну доцільність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці жовтня 2013 компанія “ДТЕК Трейдинг”, що входить в енергетичний холдинг "ДТЕК", уклала контракт на постачання природного газу з польською національною нафтогазовою компанією PGNiG .

У портфель активів "ДТЕК" входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передачі та продажу електроенергії. Компанія обслуговує понад 5,2 млн клієнтів — фізичних та юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.