Асоціацію не підпишуть, на опозицію чекають репресії— політолог

Угода про підписання асоціації з ЄС фактично зірвана, отже репресії проти опозиції триватимуть

Таку думку висловив в розмові с кореспондентом “Еспресо-TV” політолог Сергій Таран.

“Угода, фактично, зірвана, - підкреслив Таран. - Зараз йдеться про пошук причин, чому ця угода була зірвана”.

За словами політолога у зовнішній політиці Україна зараз буде триматися нейтрального статуса, але курс на енергетичну незалежність країни буде сбережено. “Разом з тим, буде існувати особиста залежність Януковича від Росії. Вона видасть йому кредити на 2015 рік, які він витратить на соціальні подачки виборцям”, - заявив Таран.

Репресії проти опозиції триватимуть, впевнений політолог. “Однак на виборах провал асоціації дасть можливість мобілізувати виборців,які у випадку підписання асоціації були би несхильні брати участь в політичній діяльністі”, - підкреслив Таран.

Нагадаємо, вчора був останній день, коли Верховна Рада в присутності Кокса та Квасьнєвського мала розглянути законопроект, який би дозволив Тимошенко відбути на лікування до Німеччини. Проте жодного голосування не відбулося і позачергове засідання було зірвано. Сьогодні місія мала підготувати остаточний звіт щодо України, який вочевидь був би негативним, проте на прохання української опозиції Кокс і Квасьнєвський встановили українській владі останній дедлайн - 19 листопада.