Асоціацію в жодному разі не підпишуть з Україною, - німецький депутат

У німецькому парламенті вважають, що підписання угоди про асоціацію України з ЄС неможливе, адже українська влада не встигне виконати всі умови до початку саміту у Вільнюсі

Таку песимістичну точку зору на майбутнє України висловив депутат парламенту Німеччини Карл-Ґеорґ Велльманн, передає видання “Deutsche Welle”.

“Якщо пані Тимошенко не перебуватиме на свободі, асоціації не буде. Це позиція як ЄС, так і окремих країн-членів.” - заявив Велльманн. 

Також депутат відзначив, що не бачить можливості для здійснення висунутих ЄС умов до саміту у Вільнюсі, який відбуватиметься 28-29 листопада. 

Таким чином, прогнозує Велльманн, угоду про асоціацію у Вільнюсі не підписуватимуть. "У жодному разі, не з Україною", - заявив він. 

За словами Велльманна, причиною краху євроінтеграційних прагнень України є "прорахунок керівництва країни", котре вважає, що ЄС піде на підписання угоди з Києвом і без звільнення Тимошенко.

Проте німецький парламентарій зазначив, що ЄС не припинятиме переговорів з Україною, навіть якщо саміт у Вільнюсі не принесе позитивного результату: 

“Ми і надалі зацікавлені в Україні. А зацікавленість України в Європі присутня також." — сказав Велльманн. 

Нагадаємо, вчора депутати українського парламенту повинні були розглянути закон, який дозволив би Юлії Тимошенко виїхати за кордон на лікування. Проте голосування не відбулося, а позачергове засідання було зірвано. Представники місії Європарламенту в Україні Кокс і Квасьнєвський встановили для України останній дедлайн — 19 листопада.