Доходи Google майже зрівняються з усім українським імпортом

У поточному році дохід Google складе рекордні 60 мільярдів доларів – майже зрівнявшись у усім українським експортом.

У поточному році дохід Google складе рекордні 60 мільярдів доларів – майже зрівнявшись у усім українським експортом (82 мільярди за минулий рік) і перевищить сумарний дохід від продажу реклами усіма друкованими виданнями США. 

Як заявив директор видання Business Insider Генрі Блоджет, виступаючи на конференції Ignition 2013, в першій половині 2013 Google продав реклами більше, ніж всі американські журнали разом узяті. Крім того, показники Google також перевищили сукупні показники всіх американських газет. 
Варто відзначити, що за 2012 рік Google заробив на рекламі майже стільки ж, скільки всі американські журнали заробили в 2007 році, тобто до того, як на ринку реклами в періодичних виданнях почався спад. 
У кінці 2012 року, за даними ZenithOptimedia, частка Google на ринку інтернет-реклами становила 49%, а на ринку пошукової реклами - 82%.
Нагадаємо, що Google зараз є об'єктом розслідування в Євросоюзі, в рамках якого Єврокомісія підозрює інтернет-гіганта в антиконкурентну просуванні власних мережевих сервісів на шкоду сервісів конкурентів, зловживаючи домінуючим становищем на ринку інтернет-пошуку.