Французи бояться власної преси і спонсорів

Французька преса, аналізуючи перший матч плей-офф з відбору на футбольний чемпіонат світу-2014 між збірними України та Франції, пише, що їхня команда уникає контактів з пресою

На думку видання Le Figaro, саме так головний тренер французів Дідьє Дешам намагається уникнути конфліктів, які заважали команді в минулому. Журналісти часопису зазначають, що вперше за 20 років збірна Франції має реальний шанс не потрапити на чемпіонат світу. А значить — і втратити спонсорське фінансування. Та якщо все складеться добре, французи так само можуть розраховувати на підвищення “гонорарної ставки”.

Провідна французька спортивна газета L'Équipe слабкою ланкою у складі триколірних називає Еріка Абідаля, Матьє Вальбуена, гра якого кидає глядача то в жар, то в холод, Олів'є Жиру, який перестав забивати. А от головний претендент на “Золотий м'яч” Франк Рібері, Лоїк Ремі і Лоран Косьєльні є лідерами французької дружини. 

На просторах французького інтернету легко можна наткнутися на різні картинки, присвячені грі. Так, на одній з них напис: “Ми будемо почуватися в Україні, як вдома”. 

Тим часом Le Parisien публікує фрагмент з передматчової прес-конференції Михайла Фоменка із заголовком “Ми не боїмося майбутніх матчів”. Іллюстрація до прямої мови головного тренера синьо-жовтих красномовна — давка біля кас НСК “Олімпійський”.

Зазначимо, що поєдинок Україна – Франція відбудеться 15-го листопада. Матч-відповідь пройде в Парижі 19-го листопада.