Маккартні заступився за активістів Greenpeace перед Путіним

Відомий співак звернувся до Президента Росії із проханням звільнити активістів Greenpeace та двох журналістів, яких заарештували після спроби висадитися на нафтоплатформі «Прирозламна».

Пол Маккартні написав відкритого листа Володимиру Путіну з проханням звільнити активістів Greenpeace, заарештованих у справі про спробу захоплення нафтоплаторми “Прирозломна», про це повідомляє «Lenta.ru». Оригінал тексту англійською мовою опублікований у блозі Маккартні.

«Шановний Володимир, сподіваюся, цей лист застане Вас у доброму здоров'ї. Я пишу Вам про 28 активістів Greenpeace і двох журналістів , що нудяться в Мурманську», - лист було написано до перевозу екіпажу «Арктік Санрайз» в Санкт-Петербург.

«Мої російські друзі розповідають, що в деяких колах протестувальників представляють ворогами Росії, що виконують волю західних урядів, а також людьми, які загрожували безпеці персоналу нафтової платформи, що працює в Арктиці. Я пишу, щоб запевнити вас: «Грінпіс», який я знаю, звичайно ж, ніяка не антиросійська організація . Вони практично весь час дратують то один, то інший уряд! При цьому вони ніколи і ніде в світі не беруть гроші в урядів або корпорацій», - пише Маккартні.

«Перш за все - це абсолютно мирні люди. Я точно знаю, що головний принцип, який визначає все їх життя - це ненасильство . Як я бачу Ви і самі згодні з тим , що вони не пірати - з цим , начебто , вже все згодні. І що тут найважливіше - вони ж не вважають себе вище закону. Вони згодні відповідати за те, що вони скоїли насправді. Так невже немає такого вирішення проблеми, яке принесе користь усім?» , - запитує музикант.

«Я розумію, звичайно, що російські суди і російський Президент існують окремо. І все ж я задаюся питанням, чи не могли б ви використати свій вплив , яким би він не був, для того, щоб затримані повернулися до своїх родин?», - пише Маккартні.

Він також процитував рядок із власної пісні «Back In USSR», яка, за словами Маккартні, була написана «коли було зовсім не модно говорити хороші речі про Вашу країну». «"Я тут так довго не був , що ледве впізнав це місце. Як же це здорово - повернутися додому!" ( Been away so long I hardly knew the place/Gee , it's good to be back home ) Не могли б Ви зробити так, щоб це збулося і для ув'язнених з Greenpeace?», - запитує Путіна Маккартні.

Нагадаємо, що екіпаж криголама «Арктик Санрайз» був арештований наприкінці вересня 2013 після того, як активісти Greenpeace спробували висадитися на нафтоплатформі «Прирозломна» у Печорському морі, щоб вивісити там банер проти нафтовидобутку в Арктиці. 28 екологам і двом журналістам було висунуто звинувачення в піратстві, які потім перекваліфікували на статтю про хуліганство.