Олімпійський інфоцентр Сочі-2014 не хоче говорити українською

В олімпійському Сочі-2014 розпочав роботу інформаційно-довідковий call-центр, який приймає дзвінки на семи мовах, проте української в цьому переліку немає

За повідомленням РІА Новости, співробітники “гарячої лінії” Олімпіади вільно володіють, крім російської, англійською, німецькою, французькою, корейською, китайською та японською.

Оператори стануть особистими консультантами для кожного жителя і гостя  Сочі. Зателефонувавши на єдиний багатоканальний номер 8-800-234-2014, абонент буде мати можливість вибрати мову та отримати інформацію про правоохоронні органи, екстрені служби, об'єкти медицини, банківської, туристичної, готельної, торгової та транспортної сфер послуг міста.

Очікується, що на номер “гарячої лінії” надійде не менше півмільйона дзвінків. За прогнозами, середня кількість коректно завершених з'єднань з операторами call-центру на добу становитиме не менше двох тисяч.

З них англійською буде 8% дзвінків, звернень на інших іноземних мовах - 20%, по 4% - французькою, німецькою, корейською, японською, китайською.