Український фільм позмагається за приз на Індійському кінофестивалі

Фільм “Брати. Остання сповідь” потрапив до головного конкурсу Індійського міжнародного фестивалю кіно

Українська екранізація роману «Джмелиний мед» відомого шведського письменника Торгні Ліндгрена - “Брати. Остання сповідь» режисера Вікторії Трофіменко, потрапила в головний конкурс Індійського міжнародного кінофестивалю класу А, який пройде з 20 по 30 листопада на узбережжі Гоа, повідомляє “Корреспондент”.

За головний приз Golden Peacock (Золотий павич) і винагороду у розмірі 65 тисяч доларів цього року в основній конкурсній програмі разом з Братами боротимуться 14 стрічок з таких країн, як Ізраїль, Австралія, Іран, Польща, Японія, Бельгія та Туреччина.

Психологічна драма Брати. Остання сповідь розповідає історію двох старих безпорадних братів, які вже сорок років перебувають у стані холодної війни, намагаючись пережити один одного. Але одного разу в їхньому житті з'являється жінка.

Стрічка стала дебютом у повнометражному кіно як для режисера Вікторії Трофіменко, так і для більшості акторів у цьому фільмі. Крім того, це перша екранізація роману, перекладеного понад 30 мовами світу.

Індійський міжнародний кінофестиваль проводиться з 1952 року і відкриває фільмам-учасникам дорогу до мільярдної азіатської аудиторії. Цього року на фестивалі будуть представлені 372 фільми зі 72 країн світу, 173 картини іноземного та 154 картини національного виробництва.