В Німеччині судять президента-корупціонера

Сьогодні розпочався судовий процес над колишнім президентом Німеччини Крістіаном Вульфом, який відзначився надто тісною дружбою з підприємцями

Вульфа звинувачують у використанні службового становища в особистих цілях в період його перебування на посаді прем'єр-міністра федеральної землі Нижня Саксонія в 2003-2010 роках, повідомляє “ИТАР-ТАСС”. 

Справа розглядатиметься в суді Ганновера - столиці Нижньої Саксонії, уряд якої Вульф свого часу очолював. Вирок суд оголосить ближче до травня наступного року.

Нагадаємо, колишнього президента підозрюють у просуванні інтересів представників бізнесу. Прокуратура зацікавилась надто близькими стосунками Вульфа з мільйонером Давидом Грьоневольдом. За словами обвинувачів, підприємець під час пивного фестивалю “Октоберфест” пригостив Вульфа та його дружину розкішною вечерею, а потім оплатив сімейству ще й готельний номер. 
Буквально наступного дня після закінчення фестивалю Вульф отримав лист з проханням підтримати один з проектів Грьоневольда, що президент і зробив протягом кількох місяців. 
Також колишній президент звернув на себе посилену увагу громадськості кредитом на житло в розмірі € 500 тис. на підозріло вигідних умовах, який політик взяв ще у 2008 році та намагався приховати. Кредит сімейству Вульфів надала дружина підприємця Егона Геркенса. 

ЗМІ оприлюднили й інші факти зловживання владою колишнього президента, який після викриття змушений був подати у відставку в лютому 2012 року. Своїм перебуванням на президентській посаді Вульф побив відразу два рекорди: зайнявши посаду очільника держави в віці 51 року, став наймолодшим президентом Німеччини, також він став першим главою держави, правління якого тривало всього  всього 19 місяців (з 2 липня 2010 по 17 лютого 2012 року).