Януковичу потрібно в два рази більше грошей на модернізацію, ніж Азарову

Віктор Янукович нарахував від $ 100 млрд. до $ 500 млрд. для переходу української промисловості на євростандарти.

Про це Президент України повідомив під час сьогоднішнього візиту до Запоріжжя, пише LB.ua.

"У нас є дослідження наших вчених, які показують, що для нас є величезною проблемою модернізація українських підприємств під технічний стандарт Європейського Союзу, для цього потрібні величезні інвестиції" , - сказав Віктор Янукович.

Також Янукович вважає, що великою проблемою в цьому питанні є відсутність часу в України для модернізації і переходу до критеріїв ЄС в економічній сфері.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров оцінював перехід на європейські стандарти у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС в 160 млрд. євро.

Нагадаємо, як повідомив телеканалу Еспресо.TV перший заступник директора національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло, суму, близьку до 160 млрд євро інвестицій в промисловість озвучують ще з початку 90-х років.

«Питання щодо того, які інвестиції потрібні українській промисловості, розглядалися ще с початку 90-х років і що цікаво, приблизно така сума в 150 млрд євро фігурує відтоді. Таку суму використовують ще з 92-93 років, тоді називали сума від 120 до 180 млрд євро. Приблизна цифра постійно називається», - заявив експерт.