Колектив муніципального театру вимагає звільненя Троїцького

Трупа Київського театру опери і балету для дітей написала відкритого листа з вимогою звільнити нового керівника

Трупа Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, художнім керівником якого був призначений Владислав Троїцький, написала відкритий лист, в якому висловила йому недовіру, повідомляє LB.ua. Сам режисер підтвердив цю інформацію.

Відкритий лист, в якому актори, музиканти і хористи трупи театру висловлюють невдоволення призначенням Троїцького на посаду художнього керівника, вже направлено до Головного управління культури і мистецтв Київської міськадміністрації.

У документі йдеться, що колектив театру був шокований заявами нового керівника про його негативне ставленнія до класичного музичного мистецтва. Коллектив театру вважає, що людина, яка не має музичної освіти і досвіду роботи в музичному театрі, не може бути художнім керівником такого театру, як Муніципальний театр опери та балету для дітей та юнацтва.

Крім того, колектив вимагає від Департаменту культури КМДА негайно скасувати «незаконний наказ про призначення пана Троїцького на пост без проведення відповідного конкурсу і наполягає на законних підставі провести конкурс на заміщення посади художнього керівника театру».

Станом на 12:00 15 листопада 2013 під цим листом було зібрано 295 підписів. Всього в театрі працює 374 людини.

Нагадаємо, на посаду художнього керівника Театру опери та балету для дітей та юнацтва Троїцького призначили в кінці жовтня. Троїцький бажає стоворити на базі театру Центр нової опери, який зможе працювати з 8 ранку до 12 ночі. Стартові проекти в оновленому театрі Троїцький обіцяє у грудні, а основні зміни навесні 2014 року.