Шахраї під ім'ям Хабенського збирали кошти у мережі для хворих

Злочинники створили у соціальній мережі аккаунт від імені відомого актора та розмістили оголошення про збір коштів для хворих на рак дітей

Російський актор театру і кіно Костянтин Хабенський є засновником благодійного фонду для дітей, хворих на рак. За словами Хабенського, шахраї створили від його імені аккаунт в Twitter і вказали в ньому підроблені номери благодійних рахунків, повідомляють РИА Новости.

Шахраї під ім'ям актора Костянтина Хабенського в сервісі мікроблогів Twitter поширили інформацію про збір коштів на благодійність з реквізитами, що не мають відношення до Благодійному фонду Костянтина Хабенського.

Російський актор є засновником благодійного фонду для дітей, хворих на рак.

Раніше друзі артиста поширили в соціальних мережах інформацію про те, що аккаунт @k_habenski - фальшивий і вказані там номери рахунків благодійного фонду - підроблені . Хабенський каже, що в даний момент представники його Фонду займаються вирішують ситуацію. Наразі аккаунта @k_habenski в Twitter не існує. Окрім того, аккаунт не було позначено як справжня сторінка актора в соцмережі.

Нагадаємо, що в Україні у цьому році затримали банду шахраїв, які вкрали з рахунків хворих дітей 360 тисяч гривень. Вони знаходили оголошення про збір коштів в інтернеті, дзвонили батькам та обіцали перевести на рахунок велику сумму грошей. Дізнавалися всі необхідні данні, навіть код на зворотній стороні банківської картки. Потім через мережу переводили всі кошти з рахунків дітей на свій.