США не буде рятувати "американських Коломойських"

Рейтингове агенство Mood'ys знизило оцінку чотирьох найбільших банків США. Основною причиною зниження рейтингів став намір уряду прийняти закон, який не рятуватиме банки за рахунок платників податків

Про це повідомляє “Вести.Экономика”.

Зокрема рейтинги JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley і Bank of New York Mellon були знижені на одну позицію. А рейтинги Citigroup, Bank of America і Wells Fargo залишилися без змін.

Нагадаємо, що Moody's ще в серпні помістило кредитні оцінки цих фінансових інститутів на перегляд.

Зараз регулятори розробляють нові правила і процедури. Вони в майбутньому дозволять відійти від так званого поняття too big to fail, яке позначає фінансові установи, настільки великі і які мають таку кількість економічних зв'язків, що їх банкрутство матиме катастрофічні наслідки для економіки в цілому.

Власне, це і стало основною причиною зниження рейтингів. Після прийняття закону уряд більше не рятуватиме банки за рахунок платників податків, тобто всю відповідальність за фінансові ризики банку будуть брати на себе його інвестори.

Довгостроковий рейтинг банку JPMorgan Chase знижений до відмітки " А3 " . Рейтинги банків Goldman Sachs і Morgan Stanley були знижені до " Baa1 " і " Baa2 " відповідно.

Нагадаємо, один з найбільших банків України, "ПриватБанк" Ігоря Коломойського за рейтингом  "Forbes Україна" з активів у 190,92 млрд грн має частку коштів населення в пасивах в 49,95%.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті дев'яти українських банків до "B-" з "B", повідомляється на веб-сайті Fitch. Згідно з повідомленням, знижені рейтинги Укрексімбанку, Ощадбанку, Приватбанку, Укрсиббанку, Укрсоцбанку, Банку " ВТБ", ПроКредит Банку, Правекс-банку і Банку " Креді Агріколь". Прогнози по довгострокових РДЕ негативні.