У Бондаренка більше шансів стати найкращим атлетом року, ніж у Болта

У суботу Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій IAAF у Монако назве ім'я найкращого легкоатлета року, на яке претендує український стрибун у висоту Богдан Бондаренко, ямайський спринтер Усейн Болт та британський стайєр Мо Фара

“Еспресо TV” спробувало з'ясувати, які шанси Бондаренка отримати престижну нагороду та перемогти самого Болта.

“Безперечно, суперники у Богдана дуже небезпечні, та шанси виграти є у всіх трьох претендентів, - дипломатично розпочав розмову президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. - Та все ж таки у Богдана є переваги. Він здобув просто блискучу перемогу на чемпіонаті світу в жорсткій, навіть драматичній боротьбі. До того ж він неодноразово цього сезону показував результати екстра-класу, кілька разів робив дуже близькі до успіху спроби побити світовий рекорд. Наш спортсмен переміг в  опитуванні вболівальників, що проводилося в інтернеті, на результати якого комісія теж звертає увагу. Важливим фактором є і те, що у Богдана присутній елемент новизни. Він стрімко увірвався в еліту світової легкої атлетики і заслужено посів чільне місце”.

А від того ж Болта, за словами Гоцула, чекають вже більшого, аніж просто перемоги — рекорду. Та на чемпіонаті світу цього не сталося, що може зіграти на руку українцю.

Зазначимо, цього сезону Богдан Бондаренко виграв усе — загальний залік найпрестижнішої легкоатлетичної серії “Діамантова ліга”, чемпіонат світу, став найкращим легкоатлетом Європи, побив 28-річний рекорд України, який тепер становить 2.41 м.  

Зазначимо, Болт уже 4 рази визнавався найкращим легкоатлетом року — 2008, 2009, 2011 та 2012.