Скарлетт Йоханссон дали нагороду за роль, яку вона не грала

Скарлетт Йоханссон отримала нагороду за кращу жіночу роль у фільмі “Вона”, в якому актриса лише озвучила операційну систему по імені Саманта

У Римі оголосили переможців восьмого міжнародного римського кінофестивалю, повідомляє Lenta.ru з посиланням на італійський телеканал RaiNews24.

Головний приз кінофестивалю дістався документальній картині «Далекобійник» режисера Альберто Фалузо. У стрічці розповідається про життя хорватського водія, що перевозить вантажі по Європі. Приз за кращу чоловічу роль дістався американському актору Меттью Макконехі, що знявся у фільмі про хворого на СНІД сантехніці «Далласького клуб покупців».

Приз за кращу жіночу роль дістався американці Скарлетт Йоханссон за фільм «Вона» режисера Спайка Джонза. Йоханссон у картині озвучила операційну систему комп'ютера по імені Саманта, в яку закохується головний герой фільму у виконанні Хоакіна Фенікса. За весь фільм володарка нагороди Римського кінофестивалю жодного разу не з'являється в кадрі.

Приз за кращу режисуру дістався японцеві Кійосі Куросаві, який зняв картину «Сьомий код». Зйомки фільму проходили у Владивостоці.

Римський кінофестиваль проводиться щорічно з 2006 року. У 2013 році у позаконкурсній програмі фестивалю відбулася прем'єра останнього фільму російського режисера Олексія Германа «Важко бути богом».