Свіжовиправданого Пилипишина зареєстрували кандидатом в нардепи

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на довиборах у п’яти «проблемних» округах. Серед інших було зареєстровано і колишнього голову Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина

Пилипишин зареєстрований кандидатом по округу № 223. В цьому ж окрузі зареєстровано його однофамільця Олександра Пилипишина, повідомляє Ukranews.

Також ЦВК зареєструвала сьогодні двох тезок єдиного кандидата від опозиції в окрузі № 223, «свободівця» Юрія Левченка: начальника відділу збуту ТОВ «Акорд», самовисуванця Андрія Левченка та підприємця Владислава Левченка, який також балотується як самовисуванець.

Крім того, на цьому окрузі зареєстрований і однофамілець і колишнього нардепа Юрія Гримчака. Тепер тут у виборах буде брати участь молодший інспектор-кінолог Могилів-Подільської виправної колонії № 114, житель Вінницької області Юрій Гримчак.

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації в окрузі № 194 однофамільцеві єдиного кандидата від опозиції Миколи Булатецького - Владиславу Булатецькому.

ЦВК також відмовила в реєстрації однофамільцеві голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Круглова, який балотується в цьому окрузі, безробітному Андрію Круглову.

Крім того, ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати в окрузі № 197 голову Українського союзу ветеранів Афганістану Сергія Червонописького.

Таким чином, загальна кількість кандидатів на довибори становила 207 чоловік: у окрузі №94 - 84, №132 - 13, №194 - 17, №197 - 18, №223 - 75.
Нагадаємо, сьогодні суд виправдав Пилипишина, якого звинувачували у перевищенні службових повнаважень на посаді голови Шевченківського району Києва.  Пилипишин не зміг потрапити до Верховної ради минулого року. Столичний округ № 223, де він конкурував зі "свободівцем" Юрієм Левченком, став одним із "проблемних", де вибори так і не відбулися. На довиборах по цьому округу Пилипишин  подав документи в останній день реєстрації - 14 листопада, хоча у 2012 році заявляв, що балотуватиметься лише після рішення суду.