В Ощадбанку спокушають пенсіонерів "айфонами"

Найбільший державний банк “Ощадбанк” розробив додаток мобільного банкінгу для операційної системи iOS (iPhone, iPad).

Про це йдеться в повідомленні фінустанови.

"З середини листопада перелік дистанційних каналів обслуговування клієнтів Ощадбанку поповнився сучасним багатофункціональним сервісом Mobile-банкінг "Ощад 24/7", який дозволяє управляти своїми рахунками за допомогою мобільного телефону з будь-якої точки світу, де є доступ до мережі Інтернет", - йдеться у повідомленні.

"Ощад 24/7" розроблений для смартфонів з операційною системою iOS (iPhone) і мобільних телефонів, що підтримують програмне забезпечення на базі Java. В Ощадбанку заявляють, що клієнти з власного мобільного телефону зможуть контролювати стан своїх рахунків, миттєво переводити кошти на карти будь-якого банку України, здійснювати платежі, блокувати і розблокувати картку або встановлювати ліміти на користування нею.

Ощадбанк найбільший державний банк країни, який обслуговує рахунки переважної більшості українських пенсіонерів та багатьох бюджетників.

Нагадаємо мінімальна пенсія в Україні складає близько 900 грн, а середня 1482 гривні. Середня ціна телефону iPhone 5 (в залежності від конфігурації) складає 6000 грн. Тобто, для того, щоб пересічному українському пенсіонеру купити телефон, в якому він зможе використовувати мобільний банкінг потрібно півроку.

В банку заявляють, що незабаром сервіс стане доступним для власників телефонів з операційними системами Android і WindowsPhone.

Телефони на цих операційних системах коштують трохи дешевше.