В ЄС вирішили поки що не зачиняти дверей для України

Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ не ухвалила на сьогоднішньому засіданні жодного рішення по Україні

Про це повідомив міністр закордонних справ головуючої у Євросоюзі Литви Лінас Лінкявічус, передає «УНІАН».

«Я можу підтвердити, що жодного рішення не було ухвалено. Я вірю, що це добре, тому що також немає негативного рішення. Двері залишаються відкритими», - зазначив Лінкявічус. 

Водночас він констатував, що українці «мають виконати необхідні умови, і вони це обіцяли зробити». «Побачимо, можливо, Верховна Рада завтра буде результативною, що дуже допомогло б - нам потрібен рух. Відклавши емоції, оцінивши ситуацію об'єктивно, якою мірою було виконано умови, ми зможемо ухвалити рішення - не сьогодні, як я сказав, але я не виключив би, що ми повернемося до цього питання», - сказав литовський міністр. 

«Це може відбутися будь-якого дня, навіть в останній момент - у Вільнюсі. Все залежатиме від ситуації в Україні», - підсумував він. 

Нагадаємо, раніше планувалося, що на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ буде остаточно вирішено, чи підписувати Угоду про асоціацію з Україною на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада. Проте Україна й досі не виконала необхідних для підписання умов, зокрема не вирішено «питання Юлії Тимошенко». Завтра у Верховній Раді заплановано чергове голосування за законопроект, який дозволить Тимошенко лікуватися у Німеччині, проте узгодженого владою і опозицією документу наразі немає.