Влада і опозиція домовились не вважати лікування Тимошенко в Німеччині відсидкою

Парламентська робоча група погодилася узгодила деякі положення майбутнього законопроекту щодо лікування ув’язнених за кордоном

Зокрема, члени групи підтримали пропозицію «регіонала» Володимира Мисика про те, що час лікування за кордоном не має враховуватися у термін відбування покарання, передає «УНІАН».

Також депутати підтримали пункт про те, що ув’язнений може отримати відстрочку у відбуванні покарання у разі, якщо «належне лікування його хвороби не може бути проведено в Україні, або більш якісне лікування може бути надано в іноземній медичній установі, а перебіг хвороби без такого лікування створює небезпеку для життя особи чи настання тяжких наслідків для її здоров'я». 

Крім того підтримано пропозицію, що рішення про звільнення від покарання приймається виключно за умови, що між Україною та країною, в яку поїде лікуватися ув’язнений, є чинні міжнародні договори про правову допомогу, які передбачають можливість екстрадиції особи для подальшого відбування покарання. 

Крім того, група підтримала пропозицію, що передбачає повернення до тюрми ув’язнених, що ухиляються від лікування.

Нагадаємо, для підписання Угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада Україні потрібно виконати деякі умови ЄС, в тому числі «питання Тимошенко». Від України чекають суттєвого прогресу в цих питаннях до 19 листопада.

Для створення узгодженого законопроекту, який би дозволив лікування Тимошенко за кордоном, біло створено робочу групу за нардепів. Але остаточного документа група досі не напрацювала.