Врятувати "Арсенал": Ахметов проти Коломойського

Екс-тренер "Таврії" та "Миколаєва" Олег Федорчук вважає, що власники клубів УПЛ хочуть врятувати "Арсенал" заради власних очок

Я думаю, що у фінансуванні "Арсеналу" зацікавлені власники тих клубів, які перемогли "канонірів" у Прем'єр-лізі. Якщо зараз "Арсенал" виключать з чемпіонату, то вони втратять по три важливі очки. Виграють у випадку зникнення “канонірів” клуби, які втрачали бали у зустрічах з киянам - "Севастополь", "Волинь", "Карпати". Також не зацікавлений у рятуванні "канонірів" і "Дніпро", який має грати з ними наступний матч УПЛ. Можливо, власники переслідують певні політичні цілі, але із спортивної точки зору, "Арсенал" припинив своє існування ще за часів Черновецького.

Клуб створювався під патронатом мера Києва Олександра Омельченка, а після того, як його пост зайняв Леонід Черновецький, "каноніри" майже перестали існувати. Чому? За "Арсенал" постійно виступали гравці, які були орендованими у "Динамо", "Дніпра" та інших клубів. Зарплатню їм платили у рідних клубах, а в "Арсеналі" вони отримували ігрову практику. 70% бюджету клубу складають зарплати. Виходить, що "Динамо" та "Дніпро", які платили гроші своїм гравцям у київському клубі, були своєрідними співвласниками "Арсеналу".

Зараз хтось каже про те, що із зникненням "Арсеналу" припинить своє існування клубна школа. Можу сказати, що вона вже років п'ять існує за рахунок батьків. Клуб уже давно не фінансує власну школу. Вона продовжить своє існування і після зникнення "Арсеналу.

Для мене “Арсенал” - це клуб-привид. За регламентом УПЛ "каноніри" вже не можуть грати у Прем'єр-лізі. Я не думаю, що власники та Прем'єр-ліга підуть на таке серйозне порушення регламенту, дозволивши киянам дограти навіть два матчі заради того, щоб ніхто не втрачав очок. А якщо підуть - це злочин. За 22 роки незалежного футболу такого ще не було. 

Наразі важко сказати, коли свій матч дограють "Дніпро" та "Металіст" (орієнтовно 5 грудня - "Еспресо TV"), а "Арсенал" повинен зіграти два матчі - з "Металургом" та "Дніпром". Я вважаю, що говорити про те, що зникнення "Арсеналу" дасть поштовх розмовам про чемпіонат СНД та скорочення учасників чемпіонату - це безглуздо. Давайте згадаємо, що у Росії зник ФК "Москва", який грав у єврокубках. Також не стало ФК "Сатурн". І нічого страшного, життя продовжується. Скільки у нас зникло клубів, які грали у вищій лізі: "Нива" Вінниця, "Темп" Шепетівка, "Кривбас" та ін. Життя продовжиться і після "Арсеналу".