"Боїнгом", що розбився в Казані, керували недосвідчені пілоти

Керівництво авіакомпанії "Татарстан" звинувачує загиблих льотчиків

Аксан Гініятуллін, що очолює авіакомпанію "Татарстан", висловив сумнів у тому, що пілот літака Boing-737, який розбився в Казані, мав досвід заходу на друге коло під час посадки.Це, однак, не може слугувати поясненням катастрофи, оскільки літаками цього типу керують двоє пілотів, і про якого з них ідеться, незрозуміло. Крім того, припущення, що командир екіпажу (він же перший пілот) мав недостатню льотну підготовку, фактично ставить хрест на репутації авіакомпанії - і ймовірно на її існуванні, адже подібну заяву не можуть ігнорувати органи авіаційного контролю.
Гініятуллін також твердить, що на момент вильоту з Москви лайнер був справний. Це підтверджує й попередній звіт Міждержавного авіаційного комітету. Згідно з ним, всі бортові системи працювали в штатному режимі аж до зіткнення літака з землею - про це свідчить запис одного з "чорних ящиків", що реєстрував стан повітряного судна. Пролити світло на причину трагедії могли би показання другого самописця, який реєстрував переговори членів екіпажу, проте знайти касету з нього досі не вдалося. Фахівці, що продовжують працювати на місці катастрофи, припускають, що її викинуло вибухом.
Таким чином, скидається на те, що технічну несправність можна вважати виключеною з переліку ймовірних причин катастрофи.Натомість версія про людський фактор виглядає наразі найпереконливішою.
Нагадаємо, літак Boeing-737 авіакомпанії «Татарстан» розбився ввечері 17 листопада в аеропорту Казані. Загинули всі 50 осіб, що перебували на його борту, включаючи сина президента Татарстана Ірек Мінніханов та голова УФСБ Татарстана Олександр Антонов.