Майже третина виборців ПР та КПУ вважають Голодомор геноцидом

Серед прибічників "регіоналів" та комуністів великий відсоток тих, хто вважає Голодомор акцією знищення української нації

Про це свідчать цьогорічні опитування проведені фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”.

За даними опитування, з тим що Голодомор 1932-33 років був спричинений діями влади на чолі з Йосипом Сталіним, згодні прихильники усіх політичних партій, навіть 64% тих українців, які й досі віддають свої голоси за комуністів.

Відмінності серед прибічників різних політичних сил стосуються оцінки Голодомору як цілеспрямованого знищення української нації. З такою позицією погоджуються виборці "Батьківщини" (69%) "Свободи" (82%) та "УДАРу" (54%). Серед виборців Партії регіонів та КПУ таку позицію не поділяють 40% та 43% відповідно, згодні з цим - 23% та 31% опитуваних.

Проте більшість українців вважає, що вшанування жертв Голодомору повинно відбуватись на державному рівні. Ця думка спільна і не залежить ні від регіонів, ні від віку опитаних, ні від їхніх політичних уподобань.

Нагадаємо, цього року 80-ті роковини Голодомору припадають на 24 листопада. Традиційно цього дня о 16 годині відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці запалять свічки біля меморіалів жертвам Голодомору та на вікнах своїх домівок.