Мінкульт не буде звільняти Троїцького з дитячого театру

Міністр культури вважає, що новому керівнику Муніціпального театру опери і балету Владу Троїцькому потрібно дати час для того, щоб розкритися

«Як міністр культури я можу сказати, що мені важко виступати проти призначення Влада Троїцького в театр. Я вважаю, що потрібно дати час, щоб він себе проявив», - заявив міністр. Він також додав, що виходячи з міжнародного та українського досвіду, керівник театру найчастіше не ставить постановки, а запрошує для цього режисерів, і нічого поганого в цьому немає, повідомляють “Коментарі”.

Глава відомства нагадав, що у Троїцького має великий менеджерський досвід, і яскраве тому підтвердження - фестиваль «Гогольфест». «Коли ми говоримо про Влада Троїцькому, маємо на увазі розмах, сотні учасників, людей і великі майданчики в різних частинах міста», - зазначив міністр.

Крім того, говорячи про правомочність призначення Троїцького, глава Мінкульту підкреслив, що дане питання юридично і фінансово знаходиться в компетенції Київської адміністрації. В принципі міністр може вплинути на такі призначення, але для цього потрібні підстави, яких він поки що не бачить.

Нагадаємо, що колектив Муніціпального театру опери і балету для дітей написав відкритого листа до Київської адміністрації з проханням звільнитися новопризначеного керівника Влада Троїцького. Колишній керівник театру “Дах” планує зробити на базі театру Центр нової опери, який буде працювати з 8 ранку до 12 ночі.