У МОК придумали, як відібрати медалі в олімпійців минулих літ

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ще раз перевірить допінг-проби, взяті на минулих Олімпійських іграх, з використанням нових методів

Лабораторії Кельна і Москви за допомогою сучасних технологій знайшли сліди анаболічних стероїдів у багатьох збережених допінг-пробах, повідомляє РІА “Новости”.

Це стало сюрпризом для голови медичної комісії МОК Арне Юнгквіста, який рекомендуватиме перевірку заморожених зразків сечі з попередніх Олімпіад.

“Цей випадок є хорошим прикладом необхідності виконання повторних перевірок з використанням нових методик”, - заявив Юнгквіст.

Як з'ясувало “Еспресо.TV”, українські олімпійці зовсім іншої думки про МОКівську ініціативу.

“Не зрозуміло навіщо це?! - обурюєтьмя олімпійський чемпіон-2004 зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров. - З одного боку, я спокійний, тому що  ніколи нічого свідомо не вживав. Проте я вже не згадаю, яку пігулку від головного болю чи які краплі від нежитю міг тоді приймати. Виходить, тоді вони могли бути дозволені, а може, не ловилися взагалі, а зараз — заборонені, і з'явилися нові технологіі. Це маячня! Потрібно дочекатися, коли інопланетяни років через 100 подарують ще новіші технології, і тоді забрати всі медалі за всю історію!”

Голова Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Девід Хоумен зазначив, що “повторне дослідження проб новими методами може бути лише рекомендовано, а не бути примусовим”.