“Пакращення 2.0”: Януковичу готують нову популістську передвиборчу програму

Для президента України Віктора Януковича уже готують передвиборчу програму на 2014 рік. Від президента слід чекати нових обіцянок покращень

Як повідомили “Еспресо.TV” власні джерела в Партії регіонів, новою програмою глави держави опікуються: директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць та директор національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв.

За словами джерел, акцент у новій програмі буде зроблено на старих популістичних тезах щодо “подоланої руїни”, досягнутої “стабільністі”, і “покращенніі життя”, якщо не сьогодні, то у найближчому майбутньому. 

При цьому серйозних економічних тем главі держави рекомендують уникати, а зосереджуватись на “підвищенні соціальних стандартів”. Так, з грудня 2014 року влада буде активно наголошувати на тому, що 2014-й - останній рік перед президентськими виборами, буде “роком розвитку”, на кінець якого заплановано збільшення соціальних виплат, зокрема пенсій.

Також однією з важливих тез передвиборчої риторики президентського штабу стане боротьба з безробіттям, яке буде успішно долатися, з перспективою зростання на початку 2015 року зарплат. Більше того, як кажуть наші співрозмовники в основу програми покладено більше 50 "дрібних обіцянок", які доволі просто буде не тільки виконати, але й перевиконати. Починаючи з другої половини 2014 року влада зможе регулярно рапортувати про виконання чергової обіцянки Президента.

Поки що в штабі ПР до кінця не розуміють, що робити з соціальними ініціативами Президента, задекларованими в минулому році. На сьогодні вони пробуксовують виключно у фінансовій частині. Нагадаємо, що за останні роки в країні склалася традиція "ховати" старі програми, продукуючи нові. Судячи з усього, до нової програми перекочують тілльки ті пункти, які вже майже виконані. Всі інші будуть спущені "на гальмах".


Нагадаємо, наступні вибори президента України відбудуться у березні 2015 року. За результатами соціологічних досліджень, у другому турі Янукович програє майже усім опозиційним кандидатам.