Поки в Раді вирішують долю Тимошенко, Пшонка подвоїв суму претензій до неї

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка більш ніж подвоїв суму грошових претензій до Тимошенко та Лазаренка.

Про це Пшонка заявив сьогодні на брифінгу, додавши, що надалі ця сума може зростати, повідомляє “Інтерфакс-Україна”, .

"Поки що це два рахунки, але є вже продовження всього цього і є матеріали, які також буде дооформлено й надано суду ще на велику суму коштів. Ці кошти свого часу було незаконно вивезено і зараховано на рахунки Женевського банку", - заявив генпрокурор.

Пшонка також зазначив, що терміни повернення цих коштів в Україну спрогнозувати поки що не можна, оскільки це досить тривала юридична процедура. «Не одним днем, не одним місяцем і не одним півріччям вирішується це питання», - наголосив він.

Нагадаємо Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США та Швейцарії для захисту інтересів держави Україна в справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюють групу осіб, зокрема українських екс-прем'єрів Тимошенко та Лазаренка. Міндоходів доручило міжнародній юридичній фірмі Lawrence Graham представляти їхні інтереси в майбутніх судових процесах у низці країн світу.

Минулого тижня генпрокурор відвідав Швейцарію, де зустрівся з генеральним прокурором кантону Женеви. За словами Пшонки, уповноважені українські відомства із залученням міжнародних юридичних структур активно працюють у напрямі пошуку на сумнівних зарубіжних рахунках коштів, які було незаконно виведено з України, також робляться кроки щодо їх повернення за допомогою судових рішень.