Премію друга Табачника вручатимуть вже наступного року

Нову премію для діячів культури і мистецтва вручатимуть у семи номінаціях. На винагороди витратять в п'ять разів більше грошей, ніж зараз.

Під час прес-конференціх міністр культури Леонід Новохатько розповів, що єдину премію у галізі культури і мистецтва вручатимуть вже наступного року, пише “Укринформ”.

"Щорічна Всеукраїнська премія в галузі культури і мистецтва вручатиметься в семи номінаціях. Премія буде присуджуватися у розмірі 50 тисяч гривень у кожній з номінацій. Таким чином, якщо сьогодні Міністерство культури витрачає на премії 68 тисяч гривень, то буде - 350. Це рівно у п'ять разів більше. Премію будемо вручати з 2014 року, і ми закладаємо ці кошти в бюджет міністерства", - зазначив Леонід Новохатько.

Лауреатів визначатимуть у галузях музичного мистецтва; хореографічного мистецтва; театрального та циркового мистецтва; образотворчого мистецтва; народного мистецтва; охорони культурної спадщини; культурно-просвітницької діяльності та культурології.

При цьому міністр запевнив, що введення Всеукраїнської премії в галузі культури і мистецтва не означає скасування наявних премій. Реформа не торкнеться найвищих нагород - Національної премії ім.Т.Г.Шевченка (грошове покриття якої в 2013 році склало 236 тис грн, а за всі роки існування якої 68% лауреатів становили літератори) та Державної премії ім. О. Довженка в галузі кіно (грошова частина у 2013 році - 100 тис грн). До їх числа увійде і премія ім.Б. Ступки.