Водіїв-п'яниць позбавлятимуть прав на 5 років

Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння.

Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння. Відповідне рішення підтримало 260 народних депутатів. Про це повідомляє Укринформ.

«Передбачається істотне збільшення розміру таких штрафів, позбавлення права керування транспортними засобами до п'яти років з оплатним вилученням автомобіля за керування транспортними засобами у стані алкогольного чи іншого сп'яніння»,- йдеться у пояснювальній записці. Проект закону  прийнятий у другому читанні та в цілому

Крім того, встановлюється кримінальна відповідальність за умисне невиконання судового рішення про позбавлення права керування транспортними засобами.

Згідно з пояснювальною запискою, щодоби у ДТП в Україні гине від 10 до 20 осіб та отримує різного ступеню тілесні ушкодження, кожні 15 хвилин на українських дорогах трапляються аварії, при цьому на 100 ДТП доводиться 15 смертей. Це один з найвищих показників в Європі, у 7-8 разів більше, ніж у Німеччині та Португалії, у 3-4 рази, ніж у Франції і Угорщині.