Ахметов приготувався купувати газ в Польщі

Польська нафтогазова компанія PGNIG приступила до постачань газу українською приватної компанії "ДТЕК Трейдинг" яка належить мільярдеру Рінату Ахметову. Поки постачання ведеться  в режимі тестування, але йдуть переговори про довгостроковий продаж газу.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Постачання газу відбулися в рамках тестування можливостей прокачування газу через Польщу в пункт виходу з національної газотранспортної системи у Хермановіцах. Зараз проводяться консультації з фірмою ДТЕК про можливість поставок газу в довшій часовій перспективі", - говориться в прес-релізі.
Польська PGNIG і "ДТЕК Трейдинг" в кінці минулого місяця повідомили про початок тестових поставок газу, не виключивши можливості укладення контракту на більш тривалий строк.

Україна веде останні три роки веде переговори  з Росією, прагнучи переглянути газовий контракт підписаний в 2009 році і знизити ціну на газ. Росіяни переглядати контракт не хочуть, тому українські компанії намагаються отримати газ з інших джерел, в тому числі з Європи, оскільки європейські країни отримують російський газ за дешевшою ціною і  перепродають.