Австралійським олімпійцям заборонили напиватися в Сочі

Національний олімпійський комітет Австралії розробив правила поведінки для своїх спортсменів на Олімпійських іграх, в тому числі Сочі-2014, щодо вживання ними алкоголю

Як повідомляється на офіційному сайті австралійського НОК, атлетам не забороняють доторкатися до спиртного, проте олімпійці повинні поводитися належним чином.

Зокрема, спортсменам не можна порушувати кодекс в олімпійському селищі, який забороняє агресивну поведінку, дратування інших людей, ненормативну лексику, голосні крики і незв’язне мовлення, а також ходити похитуючись та падати.

«Ми не хочемо заборонити людям святкувати успіх, а лише прагнемо  створити атмосферу, в якій атлети могли б готуватися до стартів незалежно від того, в який день Ігор вони виступають», - цитує РІА «Новости» Кітті Чіллер, яку обрали шефом місії олімпійської збірної Австралії на 2016 рік.

Нагадаємо, олімпійські змагання у Сочі розпочнуться 6 лютого кваліфікацією у сноубордингу, фігурному катанні та фрістайлі і закінчаться 23 лютого. Дата офіційного відкриття Ігор – 7 лютого.