Азаров запевнив росіян, що розвороту на Схід не буде

Україна не змінила планів щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті “Східного партнерства” у Вільнюсі

Про це на прес-конференції в Санкт-Петербурзі заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє “ИТАР-ТАСС”.

“Планова підготовка до вільнюському саміту здійснюється, на мій погляд, нормально, ніякі плани у нас не міняються", - сказав Азаров.

“Працює Верховна Рада над прийняттям відповідних документів, і в даний час, ще раз кажу, ми зосереджені, перш за все, на розгляді економічних питань, пов'язаних із завершенням року і з реалізацією планів на 2014 рік”, - додав прем'єр.

В свою чергу голова російського уряду Дмитро Медведєв зазначив, що і позиція Росії щодо угоди про асоціацію України з ЄС залишається незмінною і нагадав про можливість введення захисних економічних заходів у випадку підписання Україною асоціації. 

"Ми свої коментарі давали неодноразово, за цей час вони не зазнали ніяких змін щодо наслідків, переваг, проблем". "Мені б хотілося дочекатися результатів, подивитися чим закінчиться листопад для України і, вже виходячи з цього, робити певні висновки", - додав він.

Нагадаємо, Україна планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада. Для цього Україні потрібно виконати низку вимог ЄС, в тому числі і вирішити “питання Тимошенко”. Росія виступає різко проти такої політики України і агітує її приєднуватися до Митного союзу. Після нещодавного таємного візиту президента Віктора Януковича до Володимира Путіна з’явилися припущення, що зовнішньополітичний курс держави буде змінено в бік співпраці з Росією.